הימים המיוחדים הם ההזדמנות שלכם, בארגון, ליצור עניין ומעורבות
בכל חודש תוכלו למצוא מספר רעיונות מגוונים ליצירת חוויות, אצלכם בארגון.
ומתחת – לוח שנה עם כל הימים המיוחדים באותו חודש.
הרעיונות מסומנים בשלושה אייקונים, בהתאם לקהל היעד:
מפגש אינטימי
עד 15 משתתפים
(לדוגמה: ישיבת צוות,
Happy Hour לצוות)
לכולם בו-זמנית
פעילות שבה כל אחד
יכול להשתתף בזמנו וממקומו
(דיוור, כרזות, חידונים מקוונים, רול-אפים)
מפגש רב משתתפים
30-80 משתתפים
(לדוגמה: כנס, הרצאה,
סדנה, Happy Hour)
5.9 יום האיחורים
ניהול זמן הוא מיומנות חשובה לכל עובד בארגון. במקור היום הזה נועד לאפשר לעצור לרגע, להריח את הוורדים ולאחר באופן חד-פעמי.
אבל במציאות הארגונית, לזמן יש חשיבות עליונה, ולכן אפשר ביום הזה להדגיש את משמעותו של הדיוק.
לא מאחרים - ביום הזה איחור של דקה בכניסה = תוספת של שעה ביציאה.
מפרסמים נתונים: כמה עולה לארגון אם כל עובד מאחר רק בדקה אחת?
כותבים ומחלקים למנהלים רשימת משימות היתוליות, ומי שמאחר צריך לבצע אותן. (להגיד בוקר טוב בקול מצחיק, לרוץ עד קצה המסדרון וחזרה, וכד').
13.9 יום החשיבה החיובית
צורת החשיבה שנועדה להציג את המציאות באור חיובי ולהפוך אותה לקלה ונעימה יותר, ניתנת לאימון ונרכשת עם התרגול היומיומי.
זהו הזמן לחזק את שריר החיוביות בארגון.
קובעים כלל – עורכים רשימת ביטויים שליליים (לא, אי-אפשר, זה קשה) ולא משתמשים בהם במפגשים ובישיבות.
תולים כרזות שעל כל אחת מהן מתוארת סיטואציה לא נעימה (דוגמאות: נגמר נייר הטואלט בשירותים / המעלית לא עובדת) ומשאירים מקום לכתוב. כל מי שרוצה כותב איך אפשר לראות את הסיטואציה הזו באור חיובי.
ניתן להזמין את מזוודות הבריחה – "סוד החיים הטובים" של טל מזור המשחקולוגית.
25.9 יום הבישול
אומרים שהצבא צועד על קיבתו, ולא רק הצבא. אוכל הוא נושא מרכזי לשיחה, וליצירת חיבור בין אנשים.
ביום הזה, במקום ללכת לאכול במקומות הרגילים, אפשר להתנסות בחוויה אחרת.
מארגנים תחרות מאסטרשף, כשכל אחד מהנרשמים לתחרות מביא את המאכל המיוחד שלו. העובדים ו/או צוות שופטים מדרגים את המאכלים וקובעים מי מנצח בתחרות.
מזמינים סדנאות בישול (גורמה, אוכל בריא או מאכלי עדות) וסדנאות אפייה.